Norwegian handelsstoppat på börsen

Det är handelsstopp för det krisande flygbolaget Norwegians aktie på Oslobörsen, skriver NRK.  Beskedet kom på onsdagseftermiddagen och väntas gälla tills det kommer nya svar från bolaget

Norwegian är tillsammans med resten av flygbranschen hårt drabbad av coronapandemin. I ett börsmeddelande från Oslobörsen aviserades det under onsdagen att flygbolagets aktie handelsstoppats.

Innan stoppet sjönk aktien med 0.32 procent och kostade 0:47 norska kronor, skriver E24.

Samtidigt fick SAS-aktien ett lyft efter nyheten om konkurrentens handelsstopp. SAS aktie har ökat med 6,4 procent under onsdagen.

”Kan drabba tusentals svenska småsparare”

Frida Bratt är sparekonom vid nätbanken Nordnet. Vid en eventuell konkurs för bolaget kan det drabba tusentals svenska småsparare.

– Det skulle förutom anställda, resenärer med flera, så skulle det i så fall också drabba flera tusentals svenska småsparare. Norwegian är den mest ägda utländska aktien bland Nordnets svenska kunder och antalet ägare av den har ökat med häpnadsväckande 1 000 procent i år, säger hon och fortsätter:

– Det har varit en rejäl anstormning i aktien, i ett försök att fånga en aktie på botten som sedan studsar upp igen. Men vad händer med privatspararna, deras aktier och deras pengar OM Norwegian går i konkurs, säger Frida Bratt.

Relaterade artiklar

Back to top button