Amazon kallar till presskonferens! Lansering nära förestående?

Under stort hemlighetsmakeri har Amazon handlat mark vid tre svenska städer. Samtidigt har det under lång tid spekulerats att e-handelsjätten planerar etablering i Sverige. Nu har e-handelsjätten kallat till presskonferens.

Kanske är det nu som det händer?

Amerikanska Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm under onsdag morgon. Vad som ska presenteras vet ingen, men många har spekulerat eller fruktat att Amazon är på väg att etablera sig på den svenska marknaden.

Under lång tid har det funnits flera tecken på att ett sådant inträde kan ske.

I början av året blev det känt att Amazon blivit markägare i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm och planerade att bygga åtta stycken byggnader på 25 000 kvadratmeter. Amazon betalade totalt 60 miljoner kronor för 300 000 kvadratmeter mark.

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring markköpet och byggena.

Svenska Postnord har samtidigt skrivit ett treårsavtal med Amazon, en förlängning av ett äldre avtal. Den svenska Postnordchefen Annemarie Gardshol vill inte ge några kommentarer om avtalet.

Svenska medier rapporterade i somras att Amazon skickat in en ansökan angående tillhandahållande av betaltjänster i Sverige, företaget har tidigare köpt upp internet-domänen amazon.se för 6 miljoner kronor av en kvinna i Östermalm. Ryktena florerar också om att det skett stor rekryteringar av e-handelskunnig personal.

Alla dessa händelser verkar tyda på att nu det är dags.

Relaterade artiklar

Back to top button