Bättre fart på hotell och museer i juli

Det gick betydligt bättre för hotell och museer i Stockholm i juli i sommar jämfört med förra året. Även i Göteborg ser man en uppgång.

Siffror från Stockholms Handelskammare visar på en fördubbling av beläggningsgraden på hotellen i huvudstaden, från 22 procent i juli 2020 till 43 procent i år.

Juli månads siffror är bra, men det råder en stor osäkerhet kring hösten. Under sommaren har hotellen fått hjälp av att många svenskar har semestrat i Sverige, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare, till Dagens Nyheter.

Även Moderna Museet uppger att läget förbättrats.

Det börjar likna besöksantalet vi hade före pandemin, säger Eija Kultima, arbetsledare för värdarna på Moderna Museet, till DN.

På Nationalmuseum hade man 28 100 besökare under vecka 26 till vecka 30, att jämföra med 14 600 samma period förra året.

På hotellen i Göteborg har man också märkt en uppgång. Nu ligger hotellbeläggningen på runt 80 procent enligt preliminära siffror.

Det har gått upp sedan i juni men extra mycket de senaste tre veckorna, säger Stefan Gadd, presschef vid Göteborg & Co, kommunens bolag för besöksnäringen.

Relaterade artiklar

Back to top button