Draknästet kommer tillbaka för ännu en säsong

Det blir ännu säsong av Draknästet, meddelar SVT på onsdagen.

Just nu går ännu en säsong av Draknästet på SVT. Det är bolagsbyggarna och investerarna Jacob de Geer, Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Eriksson som är drakar och bedömer privatpersoners idéer.

Nu står det klart att det blir ännu en säsong av Draknästet med denna kvintett sittandes på scenen. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

”När vi relanserade Draknästet i ny kostym visste vi ärligt talat inte hur programmet skulle landa. Men det blev uppenbart att publiken tyckte det var spännande att följa de unga entreprenörernas möten med de tunga drakarna”, skriver SVT.

Jacob de Geer framhåller i ett citat att ”Sverige är ett entreprenörsland”.

Collector-grundaren Lena Apler har tidigare sagt till EFN att drakarna ”gillade varandra ganska bra” och att de var ”ganska investeringssugna”. Flera gånger under den nu pågående säsongen har profilerna valt att investera i idéerna som pitchas i programmet.

De skulle starta ett ”litet investmentbolag” vid namn Dragon Invest, sa hon vidare.

Jacob de Geer har grundat Izettle medan Apler som sagt grundat Collector. Sara Wimmercranz grundade Footway och är nu riskkapitalist. Shervin Razani är en serieentreprenör som bland annat äger hotell och grundat rekryterings- och konsultföretaget Jurek.

Den förre detta fotbollsdomaren Jonas Eriksson driver en gymkedja och har även sålt bolag inriktade på TV-sporträttigheter.

Relaterade artiklar

Back to top button