Fler vill köpa båt

Vill du köpa båt i sommar? Då är du inte ensam. Var tionde svensk funderar på att köpa båt, visar en färsk undersökning.

Båtintresset har ökat i Sverige när de flesta semestrar på hemmaplan. Dels används de båtar som finns mer, dels är fler intresserade av att köpa båt.

Enligt en undersökning som Blocket gjort i samarbete med Yougov är var tionde svensk intresserad av att köpa båt.

– För många är båt ett perfekt alternativ på årets sommarsemester. Det möjliggör social distansering och du kommer ut i naturen och får se något annat än hemmets fyra väggar, säger Matilda Adelborg, presskommunikatör på Blocket.

Ännu fler är intresserade av att dela båt för att hålla nere kostnaderna. I undersökningen svarar 26 procent att de skulle kunna tänka sig att dela en båt med någon. Den man helst skulle vilja dela båten med är framförallt en nära vän, men mamma, pappa och syskon är det också många som kan tänka sig.

Att coronakrisen ökat båtintresset syns också på Blocket. Sökningarna på ordet ‘båt’ har ökat med 873 procent jämfört med juni förra året.

– Det är fler båtannonser ute i år än vad det vanligtvis brukar vara, och det är anmärkningsvärt att det trots ett högre utbud är både högre priser och snabbare försäljningar. Det visar på vilket stort intresse svenskarna har för att semestra med båt i sommar, säger Matilda Adelborg.

De fem mest sökta båtsorterna på Blocket under juni var: snipa, Nimbus, Buster, Crescent och Ryds.

Relaterade artiklar

Back to top button