Foodora hackat – 25 000 svenskar drabbade

Matleveransföretaget Foodora har utsatts för ett dataintrång där 25 000 svenskar har fått sina användaruppgifter läckta. Totalt är 480 000 Foodorakunder drabbade.

Det är Dagens Nyheter som rapporterar att det populära leveransbolaget har blivit utsatt för ett intrång där bland annat användarnas e-postadresser och lösenord har stulits.

Enligt DN har angriparna även kommit över namn, adress och telefonnummer. Foodora säger att lösenorden dock är i krypterat format som det enligt bolaget är liten chans att angriparna kommer knäcka.

Foodora säger vidare att det endast är användare som hade ett konto 2016 som drabbats, då databasen med användardata tillhörde ett äldre system som bolaget endast använde för testning.

– Vi vet hur det gjordes och har nu gått igenom hela processen för att det inte ska kunna hända igen, säger Philip Eide, marknadschef på Foodora till DN.

Totalt är 25 000 svenska användare drabbade bland de totalt 480 000 Foodorakunder som fått sin användardata stulen. Foodora har skickat ut ett mejl till de drabbade kunderna.

Foodora grundades i Tyskland 2014 och har snabbt växt fram som en av de stora aktörerna inom den snabbt växande marknaden för appbaserade matleveranser. De första svenska leveranserna med Foodora skedde i juni 2015 när bolaget öppnade sin verksamhet i Stockholm.

Relaterade artiklar

Back to top button