Här är GW:s miljonlyft

Pengarna fortsätter att rulla in för Leif GW Persson, uppger Aftonbladet.

Den folkkäre kriminologen tjänar storkovan på vin och investeringar. Det visas av att omsättningen i kriminalprofessorns investeringsbolag har ökat med nästan 80 procent det senaste året.

– Jag sa någon gång att vi skulle dra in 30–40 miljoner 2020, och jag tror att vi hamnade någonstans där. Det beror lite på hur man räknar, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Nu planerar han utöka sitt sortiment med en omtalad produkt; nämligen snus. För Aftonbladet berättar GW att det finns ”sanslösa” vinstmarginaler i snusbranschen och att han hoppas kunna addera snus till sitt varumärke nästa år.

Undviker vissa bolag

GW samlar sina investeringar i ett bolag tillsammans med finansmannen Iraj Arastoupour. Bolaget har gått som tåget och förra året ökades omsättningen med 80 procent jämfört med året innan, skriver Aftonbladet. GW berättar för tidningen att de gör noga research inför investeringar och är kräsna med vad de säljer att investera i. Men när de väl går in med kapital gör dem det rejält – oftast runt 10 procent av företaget, berättar GW för tidningen.

Men det är vissa bolag som går bort i GW:s bok, däribland spelbolag. GW berättar att det är på grund av moraliska skäl, då han anser att spelbolagen tjänar pengar på spelmissbrukare.

Relaterade artiklar

Back to top button