House stjärnan Axwell ska städa haven på utsläpp – investerar i Surfcleaner

De flesta känner igen Axel Hedfors genom sitt artistnamn ”Axwell”. Han har gjort Sverige känt inom house kretsar och utgör tillsammans med Sebastian Ingrosso och Steve Angello succétrion ”Swedish House Mafia”.

Förutom att producera musik investerar Axwell i hållbara startups. Hans senaste hållbarhets investering är i bolaget Surfcleaner, som ska städa haven från skräp.

Christina Lundbäck ligger bakom Surfcleaner som bygger på hennes pappas uppfinning. Surfcleaner är en maskin som flyter på ytan och suger upp utsläpp som plast och olja.

Maskinen har en propeller i botten som skapar ett undertryck som drar in skräpet i en behållare och sedan separerar det. Efter att behållaren fyllts sker en automatiskt tömning i sopsäckar som flyter.

Surfcleaner kan till exempel användas i hamnar och brunnar.

I slutet av förra året tog Surfcleaner in fyra miljoner kronor och Axwell var en av de som investerade.

”Axwell blev jätteintresserad av att investera i oss efter att ha fått se vår affärsplan. De flyger mycket och exponerar jorden på flera sätt och nu vill de ge tillbaka genom att marknadsföra produkten under sin världsturné”, berättar ägaren Christina Lundbäck.

Relaterade artiklar

Back to top button