Ikea-gruppen fortsätter att öka i H&M

Ikea gruppens Interogo som tar hand om finansiella investeringar, har under november månad fortsatt att köpa ungefär 2,2 miljoner aktier i H&M. Enligt en uppdaterad ägarlista som företaget lagt ut på sin hemsida.

Interogos H&M-aktier är placerade i företaget IH Capital HC1 och uppgick i slutet av oktober till cirka 12,3 miljoner aktier vilket motsvarar 0,7 procent av kapitalet och 0,4 procent av rösterna i H&M.

Aktieinnehavet har fram till den sista november fortsatt att växa till cirka 14,5 miljoner aktier, vilket motsvarar 0,9 procent av aktierna och 0,4 procent av rösterna.

Aktieinnehavet är nu värt ungefär 2,3 miljarder kronor och Interogo har blivit H&M:s elfte största ägare enligt statistik från företagets hemsida.

Interogo har sin bas i Schweiz och kontrolleras av en stiftelse som grundades av Ingvar Kamprad, Intergo började handla aktier i H&M under september och ökade innehavet under oktober månad.

Det har tidigare rapporterats att det finns flera personliga kopplingar mellan H&M och Ikea.

Den tidigare vd:n för Ikea Anders Dahlvig är styrelseledamot i H&M sedan 2010, och han har tidigare arbetat nära Hans Gydell och Søren Hansen som båda är ansvariga för Interogos senaste investeringar i H&M.

Stefan Persson som är styrelseordförande och storägare i H&M satt i Ikeas styrelse under en period på 1990-talet.

Enligt Interogos hemsida är företagets investeringar indelade i tre områden: fonder, fastigheter och Nalka Invest som riktar in sig på investeringar i små och medelstora nordiska bolag.

Huvudpersonerna hos Interogo tackar nej till intervjuförfrågningar och Anders Dahlvig styrelseledamoten i H&M vill inte heller lämna någon kommentar.

Relaterade artiklar

Back to top button