Intersport Sverige ansöker om rekonstruktion

Intersport har idag ansökt om företagsrekonstruktion vid Göteborgs tingsrätt. Företaget hoppas att rekonstruktionen kan rädda jobben, verksamheten samt säkra en ”långsiktig överlevnad”.

Precis som många andra i branschen har intersport påverkats hårt av den senaste tidens försvagad handel i Coronakrisens spår. Vilket har lett till betalningssvårigheter och en ohållbar situation. Under en rekonstruktionsprocess är företaget skyddat mot konkurs och har en möjlighet att reda ut den svåra situationen, skriver intersport i ett pressmeddelande.

Intersport Sverige har idag cirka 100 butiker i Sverige och 2000 anställda. Alla affärer och bolagets e-handel ska däremot drivas vidare som vanligt och kunderna ska inte drabbas av rekonstruktionen.

Rekonstruktionen gäller inte bara Intersport, utan även Löplabbetgruppen AB och I-Sport Retail AB.

”Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder”, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport.

Trots en ökning i e-handeln har Intersports försäljningen varit så pass låg att företaget har tvingats till rekonstruktion på grund av betalningssvårigheter.

”Just nu ser vi en stor potential i att i snabb takt utveckla vår e-handel som ökar varje vecka. Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom coronakrisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden,” säger Marcus Wibergh.

Linda Schenholm och Nils Åberg hos Advokatfirman Carler har föreslagits som rekonstruktörer.

”Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen”, säger Nils Åberg.

Relaterade artiklar

Back to top button