Nordnet tillbaka till börsen innan årsskiftet

Nätmäklaren Nordnet meddelade i torsdags sin avsikt om att genomföra en notering på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet förväntas bestå enbart av befintliga aktier i bolaget som erbjuds av de säljande aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm att genomföras under 2020. Erbjudandet kommer riktas till allmänheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland – samt till institutionella investerare i Sverige och vissa andra jurisdiktioner i enlighet med gällande regler och tillämpliga undantag, heter det. De befintliga aktierna i bolaget erbjuds av Cidron Danube, ett bolag indirekt kontrollerat av Nordic Capital.

Bolaget beskriver sig självt som en pionjär i Norden inom elektronisk handel med värdepapper till låga Kostnader och grundades 1996.

”Nordnets verksamhet gynnas av en långsiktig trend där kunder flyttar från de traditionella storbankerna till digitala plattformar för sparande. Nordnet är den enda pan-nordiska digitala plattformen för sparande och investeringar av väsentlig storlek, och är därför väl positionerat för att kapitalisera på denna underliggande marknadstrend i Norden”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Nordnets vd, Lars-Åke Norling, skriver att bolaget under de senaste månaderna genomfört en strategisk översyn och träffat många intressenter.

”/…/ Vi riktar oss mot en marknad för sparande och investeringar uppgående till 10 biljoner kronor (10.000 miljarder red. anm.), och trots att vi under de senaste åren har sett en fantastisk tillväxt har vi bara påbörjat förverkligandet av vår fulla potential. Segmentet för sparande online växer tack vare starka makroekonomiska tendenser som ökade disponibla inkomster, privatpersoners behov av att ta ökat ansvar över sitt pensionssparande och den snabba migrationen från etablerade storbanker till digitala plattformar”, kommenterar vd och fortsätter:

”Nordnets starka varumärke och användarvänliga pan-nordiska plattform ger oss en unik position att kapitalisera på denna pågående strukturella förändring. Det är mot denna bakgrund dags att ta nästa steg på vår resa. En notering kommer att ytterligare stärka vår profil och varumärkeskännedom samtidigt som vi ger nya aktieägare, inklusive våra medarbetare och kunder, möjligheten att följa med på vår fortsatta tillväxtresa.”

Nordnet har tidigare varit listad på Nasdaq Stockholm men avlistades i början av 2017 efter att Öhmansgruppen tillsammans med Nordic Capital köpte ut Nordnet från börsen.

Relaterade artiklar

Back to top button