Nytt minusresultat för Oscar Properties

Bostadsutvecklaren Oscar Properties fortsätter att blöda pengar. Under årets tredje kvartal förlorade bolaget 25 miljoner efter skatt. Även omsättningen sjönk med nästan 75 procent jämfört med för ett år sedan.

Totalt landade Oscar Properties omsättning för det tredje kvartalet på 7,7 miljoner kronor, vilket är 74,3 procent lägre jämfört med tredje kvartalet 2019.

Bolagets aktie föll snabbt när börsen öppnade efter ännu en svag rapport. Vid fyratiden på fredagen var bolagets aktie ned cirka 10 procent och kostade 51 öre.

Rapporten kommer under en ödesmättad höst för bolaget, som har haft det ekonomiskt tufft under flera år. I oktober annonserade bolaget att det ämnar att ta över fastigheter till ett värde av 1,4 miljarder kronor från Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

Målet är att äga fastigheter i stället för att utveckla och bygga exklusiva lyxlägenheter.

– Bolaget och jag själv har gått igenom en väldigt turbulent tid där jag kan konstatera att vi fattat en mängd beslut med syfte att förbättra situationen men dessa har inte räckt för att till fullo stabilisera bolagets finansiella ställning. Med dagens affär skapar vi en stabil plattform för framtiden, sade grundaren och vd:n Oscar Engelbert i ett pressmeddelande då.

På måndag kommer bolaget hålla en extrastämma för att låta aktieägarna godkänna affären och de värdepappersförsäljningar som krävs för att finansiera affären.

Tillsvidare fortsätter Oscar Properties att fortsätta sälja lägenheter i Norra Tornen och Oscar Engelbert skriver att bolaget även ska börja inflyttningen av lägenheter i projektet ”Unité” i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Totalt under 2020, fram till och med september, har bolaget gått med en förlust på 57 miljoner kronor efter skatt, vilket är väsentligt sämre än samma niomånadersperiod 2019, då bolaget hade gått med en vinst på 133 miljoner kronor.

Oscar Properties resultat har dock svängt kraftigt från kvartal till kvartal och är avhängigt på bland annat fastighetsförsäljningar. När bolaget summerade räkenskapsåret hade bolaget vänt sin vinst till en förlust på 226 miljoner kronor efter skatt.

Relaterade artiklar

Back to top button