Så mycket tjänar du på att hyra ut stugan

14 000 kr i veckan. Det kan du tjäna i veckan om du hyr ut ett fritidshus i Vaxholm, visar färsk statistik från Blocket.

Suget efter att hyra stuga i Sverige är rekordstort när de flesta tillbringar semestern i Sverige.

På Blocket har sökningarna på ”stuga uthyres” och ”fritidshus att hyra” ökat stort jämfört med i fjol.

Det gör att många stugägare ser en chans att tjäna en extra slant. Enligt en Sifo-undersökning som Blocket beställt säger 13 procent av stugägarna att de hyr ut när de själva inte är där.

Och du som hyr ut kan dryga ut semesterkassan. Ett veckopris på 8 000 – 10 000 kr är inte ovanligt. Dyrast är det i Vaxholm där genomsnittshyran ligger på 14 000 kr i veckan. Trots att det inte är det hetaste resmålet.

De tre mest sökta områden på Blocket är nämligen Öland, Gotland och Österlen.

– Vi ser att sökningarna efter fritidshus håller i sig, det är ett jättestort intresse för att hyra ett ställe i sommar. Även om halva sommaren har gått så är det fortfarande många som inte påbörjat sin semester ännu och som fortfarande letar efter ett boende under ledigheten, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Blocket Bostad.

Tips till dig som funderar på att hyra ut

*Jämför priser. Det är svårt att veta hur mycket du ska ta betalt. Titta vad andra liknande stugor skick hyrs ut för. Ligger stugan nära vatten brukar du generellt kunna ta lite mer betalt.

*Utförlig information. Snåla inte med informationen i annonsen. Ta bilder på allt, och beskriv tydligt vad som ingår. Hur långt är det till närmsta badstranden och finns det cyklar att låna?

*Aktiviteter. Skriv också vad som finns att göra i närheten. Sevärdheter, fik, badplatser, butiker och annat.

*Var överens. Hyr du ut så var alltid överens om vilka regler som gäller för avbokning och om något går sönder. Och när och hur betalningen ska ske.

Kommun, Hyra per vecka.

Vaxholm 14 000

Nacka 11 500

Sotenäs 10 000

Ekerö 9 250

Vellinge 9 000

Värmdö 8 750

Strömstad 8 750

Ystad 8 000

Höganäs 7 150

Kungsbacka 7 000

Källa: Blocket

Relaterade artiklar

Back to top button