Skånska näringslivsprofiler startar investmentbolag

Ett nytt investeringsbolag har startats i Skåne mitt under brinnande coronakris. Bolaget består av näringslivsprofiler med ett intresse av södra Sverige. ”Äntligen kickar vi igång det här”, säger medgrundaren David Nilsson Sträng.

Bolaget som döpts till Loop Capital består av 27 kända investerare från skånes näringsliv.

I bolaget finns bland annat Skånska byggvarors förra ägare Anders Blomkvist, Erik Urnes från Lindéngruppen, Philip Abdon från Abdon Finax, IT Gårdens och Inyetts grundare Jan Swedin, Sara Linander från grävmaskinsfamiljen Åkerman, och Kenneth Nilsson från Resurs Bank.

”Känslan är att äntligen kickar vi igång det här. Det är ett riktigt starkt gäng och profiler som investerar mycket i startups, och som nu utgör ett av södra Sveriges starkaste ängelinvesteringsnätverk”, säger David Nilsson Sträng, grundare av Loop Capital med särskilt fokus på att hitta företag i Skåne, Blekinge och södra Halland.

Initialt har samtliga investerare i Loop Capital satsat 260 000 kronor vardera. Enskilda affärsänglar kan utöver det investera extra pengar i ett uppstartsbolag som man gillar.

Grundaden David Nilsson Sträng startade även för ett år sedan teknikhubben Hetch i Helsingborg för att skapa snabbare tillväxt och innovation hos nystartade och etablerade bolag. Resurs Bank har placerat sin innovationsavdelning hos Hetch som ska verka i nära samarbete med Loop capital.

Investmentbolaget siktar på att träffa ungefär 200 företag per år, genom samarbeten med innovationscentrumet Ideon Innovation i Lund, Krinova i Kristianstad och Minc i Malmö.

”Vi kommer att ha ett techfokus med ett särskilt öga till skalbara bolag. Vi har sagt att vi ska kunna följa bolagen från Skåne ut i världen. Utöver teknik är vi intresserade av hållbarhet och finans”, avslutar David Nilsson Sträng.

Relaterade artiklar

Back to top button