Skara sommarland ställer in säsongen

Skara sommarland stänger ner verksamheten för året. Beskedet kommer efter att parken inte fått något svar från regeringen huruvida de tillåts öppna vattenparken eller inte.

– Det är ett otroligt tungt besked vi måste komma med, säger parkens vd Janne Nilsson.

Regeringens förbud mot att fler än 50 personer samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har ställt till problem för flera av Sveriges nöjesparker. Skara sommarland har vädjat om att få öppna med begränsat antal gäster.

Då besked uteblivit har parken nu beslutat att från och med måndag inleda arbetet med att stänga ner verksamheten för året.

– Det är oerhört ledsamt, särskilt när vi har planerat ett år för att öppna med två nya attraktioner. Med massor av sommarjobbare som inte får jobb, säger Janne Nilsson.

Han är besviken att regeringen inte kommit med ett besked.

– Jag är milt sagt besviken att man inte ens kan få ett besked att det inte går. De har inte ens svarat på våran förfrågan om lättnade restriktioner för nöjesparker.

Han berättar att parken behöver tre veckor på sig för att bli redo för besökare.

– Vi behöver tid att utbilda personal, fylla och värma poolerna. När skolorna sedan öppnar i mitten på augusti försvinner nästan alla gäster, säger Nilsson, som meddelar att han nu behöver se över permitteringsmöjligheter.

Enligt företaget sysselsätter Skara Sommarland varje år runt 550 säsongsanställda ungdomar, har 300 000 gäster och omsätter drygt 110 miljoner kronor.

Skara sommarland ägs av Parks & Resorts, som också äger Kolmårdens djurpark och Gröna Lund. Kolmårdens djurpark har öppnat, men med restriktioner och färre besökare. Gröna Lund har däremot fått hålla stängt.

– Här har vi dock inte satt ett datum för när det är för sent eftersom vi i princip kan öppna närsomhelst, säger Annika Troselius, informationschef Parks & Resorts.

Skara sommarland är först ut bland nöjesparkerna med att ställa in säsongen, då de till skillnad mot Gröna Lund och Liseberg inte har en höst att falla tillbaka på, säger Nilsson.

– Vi har haft en plan tillsammans, hur vi skulle göra det här säkert med begränsat antal gäster på plats.

Relaterade artiklar

Back to top button