SKF varslar 300 anställda i Sverige

300 tjänstemän på kullagerföretaget SKF varslas om uppsägning. Anledningen är minskad global efterfrågan till följd av coronapandemin.

Varslet berör alla SKF-bolag i Sverige, rapporterar Direkt.

– Vi har totalt 3.200 medarbetare i Sverige och förhandlingar börjar nu med fackliga representanter”, säger Theo Kjellberg pressansvarig på SKF, till Direkt.

SKF:s vd Alrik Danielsson säger i ett pressmeddelande att varslet är ett svårt men nödvändigt beslut för att säkerställa SKF:s konkurrenskraft.

– Vi har implementerat en rad åtgärder och kostnadsbesparingar för att minimera effekten av det rådande marknadsläget men tyvärr måste vi också göra strukturella förändringar inom hela bolaget. Vi kommer fortsätta investera i kompetensutveckling, teknik- och produktutveckling och även digitalisering och automatisering av våra fabriker. Allt detta gör vi för att SKF ska komma ur krisen som ett starkare, snabbare och mer kundnära bolag, säger vd Alrik Danielson i pressmeddelandet.

Ambitionen är att de fackliga förhandlingarna ska vara klara i början av juli, säger Theo Kjellberg till Göteborgs-Posten.

SKF permitterade 1 500 anställda i slutet av mars, på grund av minskad efterfrågan till följd av coronakrisen. I början av maj hävdes permitteringarna efter att Tillväxtverket meddelat att statligt stöd till bolag som delar ut pengar till aktieägare stoppas.

Relaterade artiklar

Back to top button