Space X ska skjuta upp en satellit för Svenska Ovzon 2020

Svenska Ovzon har skrivit ett avtal med Space X om uppskjutningen av en satellit som är bolagets första. Den planerade uppskjutningen ska som tidigast ske under det fjärde kvartalet 2020.

”Det är ett viktigt och spännande steg för Ovzon att kontrakterat en leverantör för uppskjutningen av vår första satellit. Space X erbjöd en mycket konkurrenskraftig lösning med sin nya bärraket Falcon Heavy, som kommer att ge oss tillgång till rymden på ett tillförlitligt sätt” säger VD för Ovzon Per Wahlberg. Per Wahlberg berättar också att satellit upphandlingen är inne i slutfasen.

Space X verkar ochså mycket nöjda över det nya avtalet med det svenska företaget.

”Vi är hedrade att Ovzon har valt Space X för uppsjutningen av deras första satellit. Vi ser fram emot ett nära samarbete i genomförandet av denna uppskjutning direkt till Geo stationär bana” operativa chefen för Space X gå in short well.

Ovzon aktien steg med drygt 1 procent efter beskedet att dem skrivit ett avtal med SpaceX. Sedan Ovzon noterades i maj har aktien gått upp ca 3,2 procent. Ägardata från tjänsten Holdings visar att investmentbolaget Öresund är näst största ägare med 12,6% av kapitalet.

”Vi tycker att bolaget har en fantastisk teknologi för att kunna erbjuda satellit baserade bredbandstjänster till kunder med behov av hög kapacitet på platser där det saknas bredband idag, grundarna har även en enorm branscherfarenhet” sa Öresunds VD i samband med noteringen av Ovzon.

Relaterade artiklar

Back to top button