Svängig börsdag slutade nedåt

Stockholmsbörsen stängde nedåt på onsdagen efter att ha svängt friskt mellan positivt och negativt territorium under dagen. Electrolux stod som vinnare efter en omvänd vinstvarning medan Ericsson tappade något efter att ha fått sin riktkurs sänkt.

Vid börsstängning noterades Stockholmsbörsens OMXS30 ned 0,5 procent till 1.713. Aktier för nästan 16 miljarder kr hade då bytt ägare. På kontinenten backade tyska DAX och franska CAC40 1 procent vardera.

Inom storbolagsindexet sågs H&M bland förlorarna med en nedgång på 1,5 procent. H&M-gruppen uppger i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt att cirka 350 butiker på global skala tillfälligt håller stängt på grund av coronapandemin.

Svagt gick det även för Ericsson som sjönk 1 procent. Nordea har sänkt sin riktkurs för telekomaktien något. Autoliv backade allra mest och noterades ned 2,8 procent.

Bättre gick det för Electrolux som blev dagens vinnare och aktien steg 2,2 procent. Vitvaruföretaget meddelade på tisdagskvällen att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarar den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts.

Hack i häl sågs Swedbank med en uppgång på 1,3 procent där SCA höll sällskap och var upp 1 procent.

Husqvarna meddelade en omvänd vinstvarning där bolaget haft en starkare försäljningsutveckling för det andra kvartalet i år än det som kommunicerades i ett pressmeddelande den 8 juni. Nettoomsättningen beräknas vara omkring 2 procent lägre, jämfört med föregående år. Den mest omsatta B-aktien steg marginellt.

Speloperatören Kindred klättrade 4,2 procent efter att ha meddelat en preliminär ökning av spelöverskottet för andra kvartalet till cirka 235 miljoner pund, vilket var något högre jämfört med motsvarande period i fjol. Affärsvärlden upprepar sin köprekommendation på speloperatören från i slutet av april i kölvattnet av de preliminära siffrorna som tidningen beskriver som ”betydligt bättre” än förväntningarna.

Ljudstreamingbolaget Storytel förvärvar Kitab Sawti, som uppges vara en ledande strömningstjänst för ljudböcker i Mellanöstern och den arabisktalande världen. Aktien handlades upp 10 procent.

Klädbolaget RNB gjorde en förlust på 318 miljoner kr för kvartalet mars-maj efter en stor goodwillnedskrivning, men även justerat för det var resultatet negativt. Aktien retirerade 2,6 procent.

Fastighetsbolaget Kungsleden redovisade något lägre förvaltningsresultat. Pandemieffekterna är dock begränsade, enligt bolaget som har beviljat lägre hyresrabatter för tredje kvartalet än det andra kvartalet. Kungsleden säger sig se en stark efterfrågan på hyresmarknaden av kontor, lager och industri. Aktien var upp nästan 1 procent.

Easyfills återförsäljare i Mexico, Domotech, har installerat två första Turnloader i en Walmart butik i Mexico. Aktien klättrade 53 procent.

Relaterade artiklar

Back to top button