Sverige har hamstrat färdigt – fyllda hyllor

Hyllorna gapade plötsligt tomma i mitten av mars. Jäst, pastaa och toalettpapper var svårt att hitta. Men ordningen är i stort sett återställd en månad senare.

Sverige har nu hamstrat färdigt.

– Svenskarnas inköpsmönster har gått från stora inköp av konserver, torrvaror och hygienprodukter till mer normala mängder, säger Magnus Törnblom presschef på Axfood, där bland annat Hemköp, Willys och Tempo ingår.

Handeln är fortfarande stor, men nu sker inköpen från hemmasittare till följd av sjukdom eller restriktioner. Många personer arbetar hemmifrån och få går på resturang.

Coops presssekreterare Kim Rydeheim berättar att kryddor och torrjäst hör till de varor som säljer bäst. Men det handlar snarare om att man äter hemma än att man köper på lager. Fryst färdiglagad mat säljer ochså bra när hungriga skolungdomar vill äta ett snabbt mål mat under sina hemmastudier.

Det tröstäts säkert en hel del ochså. Godisförsäljningen har stigit rejält sedan i fjol, främst är det godis i förslutna förpackningar som gäller.

Många människor undviker fortfarande butiker så mycket som möjligt och trycket på hemleveranser och online-försäljning är fortsatt hög med långa väntetider.

Relaterade artiklar

Back to top button