Sveriges svar på Tesla model 3 – Volvo ägda Polestar 2

Volvo Cars ägda Polestar har skickat ut den första bilden på den nya modellen Polestar 2 som är helelektriska och som ska avtäckas inom de närmaste veckorna.

Den första Polestar modellen var en hybrid bil till ett premiumpris medans Polestar 2 kommer att vara en billigare renodlad elbil som ska säljas i mycket större volymer.

Polestar 2 är en sportig halvkombi med en räckvidd på runt 50 mil och 400 hästkrafter som ska säljas för omkring 400 000 kronor.

Polestar 2 presenterades förra året under ett pressevent i New York av bolagets vd Thomas Ingenlath och han var mycket tydlig med hur han ville positionera sig:

”Polestar 2 kommer att bli en direkt konkurrent till Tesla Model 3”, sade han då.

Förra hösten utmanade Polestars vd Thomas Ingenlath Tesla och gav en ledtråd kring när den nya modellen ska släpps.

”Vi säger inte att det är en Tesla-dödare. Vi är här för att tävla med dem på marknaden. Vi lanserar Polestar 2 under andra halvan av 2019 och produktionen börjar någon gång i början av 2020”.

Polestar 2 ska enligt uppgifter avtäckas inom de närmaste veckorna. En SUV modell Polestar 3, planeras till 2021.

Volvo Cars ägda Polestar har tidigare ägnat sig åt att öka prestandan på Volvobilar och valde sedan under hösten 2017 att presentera sin egna bil.

Polestar 1 kostade cirka 1,5 miljoner kronor. Ett pris som är dubbelt så högt som Teslas lyxbil Model S.

Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, har tidigare berättat att drivlinan från Polestar i framtiden ska användas i Volvo-cars.

Tillverkningen av den nya elbilen ska ske i Kina men Polestars huvudkontor ligger kvar i svenska Torslanda.

Relaterade artiklar

Back to top button