Tungt fall på Stockholmsbörsen

Aktiemarknaderna fortsätter att skaka på grund av stigande räntor. Vid lunchtid är OMXS-index ned drygt två procent.

Inför den stundande rapportfloden fortsätter nedgången på bland annat Stockholmsbörsen. Framförallt är det tekniksektorn som påverkas i takt med stigande räntor, exempelvis räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen har under morgonen lyft till 1,83 procent, den högsta nivån sedan januari 2020. Samtidigt syns också tydliga rörelser uppåt på den tyska räntemarknaden.

Bland förlorarna på Stockholmsbörsen märks molntjänstbolaget Sinch med en nedgång på 5,9 procent och aktien handlas nu på den lägsta nivån sedan ett år tillbaka. Från årsskiftet är den ned 20 procent.

Bland övriga förlorare syns Hexagon, minus 4,8 procent, och livekasinooperatören Evolution, minus 4,6 procent.

I motsatt riktning går framförallt telekombolagen som traditionellt sett brukar ses som en defensiv och säker placering vid skakiga tider. Telia stiger 2,3 procent medan Tele2 är upp 1,4 procent.

Utanför OMXS30-listan noteras en kraftig nedgång för spelbolaget Stillfront, ned minus 7,1 procent. Readly har under morgonen meddelat att vd:n lämnar bolaget och aktien faller 6,7 procent. Aktien som noterades i september 2020 har rasat nästan 80 procent på ett års tid.

Relaterade artiklar

Back to top button