Vattenfall gör miljardförlust – vd lämnar

Vattenfall redovisar ett resultat för andra kvartalet på minus 8,4 miljarder. Efter nära sex år som vd och koncernchef har Magnus Hall nu beslutat sig för att lämna Vattenfall.

Styrelsen kommer nu att starta rekryteringsprocessen efter en ny vd och koncernchef. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Efter många spännande och intensiva år som vd för Vattenfall har jag beslutat mig för att lämna mitt uppdrag. Det har varit en otroligt inspirerande resa tillsammans med engagerade ledningskollegor och medarbetare som alla har jobbat hårt för att föra bolaget till den position där vi är nu. Vattenfall är en av pådrivarna mot en fossilfri energiframtid och jag kommer att vara starkt engagerad tills dess att en ersättare är på plats, säger Magnus Hall i en skriftlig kommentar.

– Vattenfalls befintliga affärsplan och finansiella mål kvarstår oförändrade, säger Lars G Nordström, styrelsens ordförande.

Magnus Hall kommer att lämna Vattenfall senast 31 januari 2021.

Vattenfalls nettoomsättning under andra kvartalet minskade med 10 procent till 31 280 miljoner kronor (34 691).

Det underliggande rörelseresultatet uppgick till 2 792 miljoner kronor (3 622). Rörelseresultatet uppgick till minus 7 027 miljoner kronor (2 869). Periodens resultat landade på minus 8 495 miljoner kronor (1 253).

Nedskrivningar uppgick till minus 10 599 miljoner kronor (0) och avser tillgångar inom rörelsesegment Heat och Wind.

Relaterade artiklar

Back to top button