Volvo Cars sätter nytt säljrekord

Under årets första elva månader har Volvo Cars ökat sin försäljning med 13,5 procent jämfört med samma period 2017. Totalt har Volvo Cars redan sålt fler bilar än i fjol, berättar den Geely ägda biltillverkaren.

Hittills i år har det sålts 582 096 Volvobilar över hela världen, det är ungefär 10 000 mer bilar än under hela förra året.

– Det är femte året i rad som vi rapporterar en försäljningsökning på helårsbasis, säger presstalespersonen Stefan Elfström.

– Vi kan inte kommentera var det finansiella resultatet kommer att landa, men vi har ju redan nu slagit försäljningsrekordet.

Volvo Cars ligger i linje med sina långsiktiga mål, där de ska ställa om till bilar med eldrift.

– Vi kommer nästa år att visa upp vår första rena elbil och det kommer dessutom att introduceras en ny hybridteknologi. Det är nästa stora steg i vår omställning, säger Elfström.

– Hybridbilarna kommer att leva många år till, men elbilarna är där som vi kommer att se den stora tillväxten de närmaste åren.

Fordonsforskaren Mikael Wickelgren vid Högskolan i Skövde säger att det mesta talar för att Volvos försäljningssiffror kommer att gå upp de kommande åren. Uppgången går hand i hand med tillväxten på den globala personbilsmarknaden. Tillväxten drivs på av den massiva kinesiska bilmarknaden.

– Så har den globala trenden sett ut, och så har det varit i rätt många år, att det hela tiden säljs fler bilar, säger Mikael Wickelgren.

– Och det finns i nuläget få indikatorer på någon dramatisk förändring och inget på horisonten som skulle drabba enbart Volvo i så fall.

Hittills i år har Volvo Cars bil försäljning i Kina gått upp med 13,8 procent jämfört med de första elva månaderna från förra året (118 725 sålda bilar). Även i Europa och USA har Volvo växt under året, i Europa med 288 369 bilar (7,3 procent) och i USA med 89 437 (24,5 procent).

Relaterade artiklar

Back to top button