Anonym budgivare budar $3.3 för lunch med investeraren Warren Buffett

En anonym budgivare har erbjudit sig att betala mer än 3,3 miljoner dollar för chansen att äta med Warren Buffett, miljardärchefen i Berkshire Hathaway.

Det vinnande budet i den årliga välgörenhetsauktionen ”Power Lunch With Warren Buffett” kom in på $ 3 300 100 dollar på fredag ​​kväll. Beloppet översteg $ 2,679,001 som betalades förra året, men ligger under rekordet $ 3,456,789 från 2016.

Välgörenhets lunchen är nu inne på sitt 19 år och har samlat in mer än 25 miljoner dollar till Glide, en San Francisco-baserad välgörenhets organisation. Den ideella organisationen tillhandahåller en mängd olika tjänster, inklusive mat, skydd och barnomsorg, för personer som är fattiga, hemlösa eller kämpar mot missbruk.

Årets auktion via eBay, började den 27 maj och stängdes på fredagskvällen. Vinnaren, kan ta med sig upp till sju vänner, till lunchen med Mr Buffett på Smith & Wollensky, ett steakhouse på Manhattan.

Lunchen har i ett fall lett till ett jobb erbjudande. Ted Weschler, en tidigare hedgefondschef, vann auktionen 2010 och 2011 och spenderade sammanlagt 5 522 722 dollar. Vid det andra mötet erbjöd Buffett Weschler ett jobb. Idag är han en av Berkshire Hathaway s två investeringschefer.

Relaterade artiklar

Back to top button