Dow Jones rasar med nästan 460 punkter efter Kina infört tullar

Dow Jones Industrial Average stängde 458 poäng ner, efter att Peking infört tullar på amerikanska importer som svar på amerikanska stål- och aluminium tullar som president Donald Trump infört.

På måndagen införde Peking 15 procents tull på 127 amerikanska produkter, liksom en 25 procent tull på fläsk, som vedergällning för Trumps senaste tullar på kinesisk export.

”Kina och USA är världens två största ekonomier, och samarbete är det enda rätta valet”, sade det kinesiska handelsdepartementet när de meddelade tullarna och tillade att det hoppades att USA skulle upphäva sina tullar ”så snabbt som möjligt”.

Samtidigt dök Amazon aktien nästan 6 procent efter att Trump fortsatt att kritisera företaget. På fredagen kritiserade presidenten Amazon för att inte betala federala skatter och utnyttja billiga post tjänster. ”Det här kommer att ändras”, tweeted han på måndagen.

Trump sa också att Washington Post, som ägs av Amazons VD Jeff Bezos, borde registrera sig som lobbyist. Tidningen har varit väldigt kritisk mot Donad Trump sedan valkampanjen 2016.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/979326715272065024

Relaterade artiklar

Back to top button