Världens rikaste person Jeff Bezos – Skiljer sig efter 25 år

Jeff Bezos och hans fru MacKenzie kommer att skilja sig efter 25 års äktenskap, meddelade paret under onsdagen.

Paret ville inte berätta orsaken till deras separation.”Vi har bestämt oss för skilsmässa och fortsätter våra delade liv som vänner”, sa paret i uttalandet, som publicerades på Jeff Bezos Twitter sida. ”Om vi visste att vi skulle skilja oss efter 25 år skulle vi ändå göra om det.”

Bezos som är värd 136,2 miljarder dollar, är den rikaste personen i världen. Det är inte klart hur skilsmässan kommer att påverka hans förmögenhet, eller om det kommer att påverka hans andel i Amazon, e-handelsgiganten som han grundade 1994. Bezos, 54, äger ungefär 16% av verksamheten, vilket är mer än 95 % av hans förmögenhet. Han äger också Washington Post och raketföretaget Blue Origin.

Paret har varit gifta sedan 1993 och bor främst i delstaten Washington, vilket kräver att skilsmässoparet delar lika på all egendom, inklusive alla inkomster som genereras under ett äktenskap.

”Det verkar mycket troligt, men är inte 100% säkert, att det som Jeff Bezos har tjänat på Amazon har varit en gemensaminkomst”, berättar en Seattle-baserad advokat.

Han tillägger däremot att genom ett äktenskapsförord kan man välja att få sina tillgångar behandlade annorlunda, och det är inte ovanligt”. Dessutom innebär ”Att ge bort sin andel” inte nödvändigtvis överföring av tillgången till dem” fortsätter advokaten.

Med andra ord, istället för att sälja eller överföra Amazon-aktier, skulle Jeff Bezos kunna erbjuda ekonomisk ersättning som motsvarar aktiernas marknadsvärde.

Om MacKenzie Bezos, 48, verkligen får hälften av hennes mans tillgångar, skulle hon vara värd mer än 68 miljarder dollar, vilket gör henne till den femte rikaste personen i världen. Även om hon bara skulle få 1% av Jeff Bezos förmögenhet skulle det vara den dyraste skilsmässan i historien.

Relaterade artiklar

Back to top button