Otålig Elon Musk håller containermöten i Berlin

Elon Musk är tillbaka i Tyskland för att få upp farten på bygget av Teslas fjärde så kallade gigafabrik. På Twitter säger världens fjärde rikaste man att han personligen vill rekrytera problemlösare.

I en container vid byggarbetsplatsen utanför Berlin håller Musk möten i hopp om att få fart på den tyska byråkratin. Teslas fabrik i Kina färdigställdes förra året på rekordtid, och Musk verkar frustrerad över att tillståndsgivning och annan formalia gör att arbetet går långsamt vid det som ska bli elbilstillverkarens första fabrik i Europa.

– Vi pratade, över en kebab och öl, om tidsplanen för fabriken, säger Jörg Steinbach, regional näringsminister, till tidningen BZ efter att ha träffat mångmiljardären i containern.

Det är andra gången på kort tid som Tesla-chefen besöker bygget utanför Berlin. Tyska medier beskriver besöket som överraskande, men också att Musk väntas komma en gång till redan i december.

Via Twitter har Musk efterlyst toppingenjörer, och sagt att han själv gör anställningsintervjuer i Berlin. ”När du skickar din ansökan, beskriv gärna några riktigt svåra problem du löst och exakt hur du löste dem”, skriver Musk.

Den USA-baserade 49-åringen – som också leder bland annat rymdföretaget Space X – rankas efter Teslas börsuppgångar av Bloomberg som världens fjärde rikaste person.

På nätet florerar obekräftade uppgifter om att entreprenören efter Berlin ska fortsätta till Sverige, men vad han i så fall ska göra här är okänt.

Relaterade artiklar

Back to top button