Storytel köper arabisk konkurrent

Storytel förvärvar konkurrenten Kitab Sawti och blir största ljudbokserbjudandet på arabiska.

Ljudboksspecialisten Storytel förvärvar Kitab Sawti, som är en ledande streamingtjänst för ljudböcker i Mellanöstern och den arabisktalande världen. Storytel Arabia och Kitab Sawti skapar därmed tillsammans världens största ljudbokserbjudandet på arabiska med fler än 5 000 titlar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kitab Sawti är en ledande tjänst för streaming och produktion av ljudböcker på arabiska, och driver ett nätverk som omfattar inspelningsstudior och omkring 100 inläsare i den arabiska regionen. Kitab Sawti grundades 2016 av de svenska entreprenörerna Sebastian Bond och Anton Pollak. Bolaget har konkurrenterat med Storytel Arabia, Storytels regionala verksamhet, som lanserades 2017.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull inför de spännande möjligheter som kombinationen av Storytel och Kitab Sawti kommer att kunna erbjuda arabiska konsumenter, förlag och författare. Online-mediekonsumtionen befinner sig i en boom i Mellanöstern, och det gör också konsumenternas förtroende för digitala produkter och betalningslösningar. Den positiva trenden för ljudböcker som vi ser bland kunder i regionen visar tydligt på stor potential. Och det gör också den kombinerade kunskapen och skickligheten hos Storytels och Kitab Sawtis fantastiska lokala arabiska team, säger Jonas Tellander, vd och grundare av Storytel.

Storytel skapar i samband med förvärvet den nya geografiska affärsregionen Storytel MENA.
Sebastian Bond, grundare och nuvarande vd för Kitab Sawti, kommer att leda Storytels verksamhet i MENA-regionen, som idag består av verksamheterna Storytel Arabia och Kitab Sawti.

Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman. Köpeskillingen kommer inte ha en väsentlig påverkan på Storytels finansiella ställning och kommer erläggas delvis kontant och delvis via en emission av aktier i Storytel. Förvärvet väntas slutföras den 10 juli.

Relaterade artiklar

Back to top button