Stor succé för svensk havremjölk i USA – Oatly öppnar ny fabrik

Efterfrågan på havremjölk stiger i USA och baristor på landets kaféer får det allt svårare att få tag i den växtbaserade drycken.

Svenska havremjölk tillverkaren Oatly har hittills tvingats tacka nej till flera beställningar från kaffekedjor och matvarubutiker på grund av den stora efterfrågan. Just nu är man i full färd med att öppna en ny fabrik i Millville, New Jersey.

Den nya fabriken väntas öppna i mars eller april i år och ska hjälpa företaget att öka sin produktion med  tio gånger jämfört med dagens nivåer.

Även om det är svårt att få tag i havremjölk så är det inga problem med själva havreproduktionen. Enligt Oatlys USA-chef Mike Messersmith.

”Vi ser inget tryck i dag då det är en lättodlad lantbruksprodukt”, berättar Mike Messersmith.

Många amerikanska företag hakar nu på den nya havremjölkstrenden. Califia Farms i Kalifornien berättade förra veckan att man släpper havremjölk produkter för både hemmakonsumenter och baristor, även Danone liksom Pepsi ägda Quaker Oats håller på  att skapa sina egna varianter.

 

Relaterade artiklar

Back to top button