Tusentals Google anställda lämnar sina kontor

Google-anställda runt om i världen lämnade sina kontor i en så kallad ”Walkout” på torsdagen i en global protest över hur Google hanterar sexuella trakasserier.

Demonstrationerna, döptes till ”Google Walkout”, och är resultatet av en New York Times-undersökning som detaljerat beskrev anklagelser om sexuella trakasserier, miljoner i fallskärmar för anklagade och bristande insyn i fallen.

Innan Google-anställda gick till jobbet i USA deltog cirka 150 Google-anställda i Indien i en stor walkouts, berättade googles talesman i landet. Google (GOOGL) har cirka 2000 anställda i Delhi, Mumbai, Bangalore och Hyderabad.

Demonstrationer rapporterades också på företagets kontor i Singapore och Tokyo.
I Europa gick en liten grupp av Google-anställda ut från företagets huvudkontor i London. En större protest rapporterades i Zürich, Schweiz.

Google-anställda runt om i världen gick ut ur deras kontor klockan 11.10 lokal tid. Enligt sociala medier, vill de ha förändringar i företaget bland annat ett slut på förlinkingar i händelse av trakasserier och diskriminering.

”Vi går ut för att stödja dem som har trakasserats på sin arbetsplats och för att försäkra att gärningsmän inte belönas och inte skyddas”, berättade Sam Dutton, en utvecklare på Google.

Googles VD Sundar Pichai har uttryckt sitt stöd för walkouts.
”Vi har låtit Googlers veta att vi är medvetna om aktiviteterna som planeras för torsdag och att anställda kommer att få det stöd de behöver om de vill delta,” sa Pichai i ett uttalande på onsdagen.

”Våra medarbetare har konstruktiva idéer för hur vi kan förbättra vår policy och företags kultur,” sa han. ”Vi tar in all feedback så vi kan gå från ord till handling.”

Ett Twitter-konto som heter @googlewalkout publicerade på torsdagen bilder på protester vid Googles kontor i Singapore, Tokyo, Berlin och Zürich.

First #GoogleWalkout photo coming straight from our office in Singapore where it’s 11/1 just after 12p! pic.twitter.com/Ctv3xLE0aH
— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018

En Google-talesman i Singapore sa att han inte kunde säga hur många som deltog i walkouten i Singapore eller Tokyo, som var och en har mer än 1000 anställda.

Arrangörer av walkouts sade att de förväntade sig att mer än 1500 personer – främst kvinnor – skulle delta i nästan två dussin Google-kontor runt om i världen, enligt en New York Times-rapport.

I USA finns det hundratals inlägg på sociala medier som använder hashtag #googlewalkout.
Android grundare Andy Rubin lämnade Google i 2014. Hans advokat säger att anklagelser mot honom om sexuella missförhållanden är falska.

Googles ledning har kämpat hårt för att försöka hantera New York Times-utredningen.

Företagsledningen skriver i ett mejl till anställda att ”Vi ska verkligen se till att vi tillhandahåller en säker och inkluderande arbetsplats”.

Enligt rapporten var företaget tyst om misstankarna som riktades mot tre chefer under det senaste decenniet, inklusive Android-skaparen Andy Rubin, som lämnade företaget 2014. Techbloggen ”The Information previously ”rapporterade tidigare att Google hade undersökt Rubin för ett olämpligt beteende hos företaget.

Google X: s verkställande direktör avgår efter anklagelser om trakasserier
NY Times tiden har även avslöjat nya uppgifter, inklusive en rapporterad fallskärm på 90 miljoner USD som Rubin sägs ha beviljats ​​när han lämnade företaget. NY times rapporterade att Rubin anklagades för att ha tvingat en kvinnlig anställd, som han haft en tidigare relation med, till att utföra oralsex i ett hotellrum i 2013. En Google-undersökning fann att hennes påstående var trovärdiga och då bad VD:n Larry Page Rubin att avgå, enligt NYTimes.

Sam Singer, en advokat för Rubin, bestrider anklagelserna i NY Times-rapporten.
”Ingen av anklagelserna mot Mr. Rubin är sanna”, sa han i ett uttalande.

Tidigare i veckan avgick Richard DeVaul, en chef för Google X, från sin position. NY Times-rapporten hävdade att han hade sex trakasserat en arbetssökande. DeVaul lämnar utan fallskärm, enligt en person som är insatt i ärendet.
I ett uttalande till NY Times sa DeVaul att han var ledsen och gjort en ”fel bedömning”.

Relaterade artiklar

Back to top button