Uppstuds för tysk bilförsäljning

Tysk bilförsäljning vände uppåt i september efter två månaders nedgång, visar statistik från den tyska transportmyndigheten KBA över nyregistrerade fordon.Nästan var femte bil som registrerades var en elbil.

Jämfört med augusti ökade fordonsregistreringarna i Tyskland totalt med 8,2 procent till 273 768 fordon i september. För bilar var lyftet 12,9 procent till 224 816 stycken.

Bland de tunga vinnarna på den tyska marknaden fanns Volkswagen, Audi och Mercedes med försäljningsökningar i årstakt på 30 procent, 72 procent respektive 46 procent.

Volkswagens marknadsandel uppmättes till 18 procent i september.

Elbilar fortsätter samtidigt att vinna terräng. Räknat i försäljningsökning var det Polestar som gick bäst, med en ökning på 114,5 procent. Även Tesla gick starkt uppåt med plus 74 procent.

Volvo Cars tappade 28 procent jämfört med ett år tidigare.

Jämfört med ett år tidigare var ökningen 12,6 procent för nyregistrerade fordon totalt och 14,1 procent för bilar.

Hittills i år, januari-september, har fordonsregistreringarna i Tyskland sjunkit med 7,4 procent till drygt 2,3 miljoner fordon. Nedgången är störst för bussar och tunga lastbilar.

Registreringarna av tunga lastbilar i september föll med drygt 7 procent mot ett år tidigare, medan det för bussar var en nedgång på 5,4 procent.

Relaterade artiklar

Back to top button