Bättre fart på hotell och museer i juli

Det gick betydligt bättre för hotell och museer i Stockholm i juli i sommar jämfört med förra året. Även i Göteborg ser man en uppgång.

Siffror från Stockholms Handelskammare visar på en fördubbling av beläggningsgraden på hotellen i huvudstaden, från 22 procent i juli 2020 till 43 procent i år.

Juli månads siffror är bra, men det råder en stor osäkerhet kring hösten. Under sommaren har hotellen fått hjälp av att många svenskar har semestrat i Sverige, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare, till Dagens Nyheter.

Även Moderna Museet uppger att läget förbättrats.

Det börjar likna besöksantalet vi hade före pandemin, säger Eija Kultima, arbetsledare för värdarna på Moderna Museet, till DN.

På Nationalmuseum hade man 28 100 besökare under vecka 26 till vecka 30, att jämföra med 14 600 samma period förra året.

På hotellen i Göteborg har man också märkt en uppgång. Nu ligger hotellbeläggningen på runt 80 procent enligt preliminära siffror.

Det har gått upp sedan i juni men extra mycket de senaste tre veckorna, säger Stefan Gadd, presschef vid Göteborg & Co, kommunens bolag för besöksnäringen.

Relaterat:

Styrelselemedlem i Skistar bötfälls för aktieköp... Lena Apler grundare av Collector köpte 5 000 aktier i Skistar innan publiceringen av en delårsrapport. Som styrelsemedlem är det förbjudet att göra så...

7500 får lämna Ikea – varslar 650 personer i Sver... Ikea gruppen, företaget som äger möbelbutikerna runt om i världen, berättade under onsdagen att de planerar att säga upp 7.500 anställda de närmaste t...
Stockholms gratistidningar slås ihop De två största gratistidningarna i Stockholm, Direktpress och Mitt i Stockholm, slås ihop. Direktpress ägare Ge-Te Media köper Mitt i-tidningarna, som...
Storvarsel på Eberspächer 450 personer får gå Storföretaget Eberspächer som tillverkar avgassystem i Nyköping tvingas till neddragningar och meddelade idag personalen att 450 personer varslas. ...