Grinig Stockholmsbörs vände uppåt

Efter måndagens börsfall på grund av nyvaknad oro för ökad smitta hämtade sig Europas börser. Men på Stockholmsbörsen var det länge segt innan det breda OMXS-indexet kravlade sig över nollstrecket. Resultatet blev till slut plus 0,5 procent.

Flera stora bolag rapporterade på tisdagsmorgonen. Volvo, som oroas över halvledarbrist och risk för stopp även framöver, föll tungt. Nedgången blev 2,5 procent.

Electrolux, som också har drabbats av halvledarbristen och tror att det kommer att fortsätta, föll med hela 6,4 procent.

En majoritet av storbolagen på OMXS30-listan landade däremot på plus. Allra bäst gick Alfa Laval, som också rapporterade. Aktien lyfte 8,0 procent.

SKF redovisade en kraftigt ökad vinst och steg med 1,6 procent. Låsbolaget Assa Abloy var en annan vinnare, upp 4,3 procent.

FTSE100 i London ökade 0,5 procent, Frankfurtbörsens DAX-index lyfte 0,6 procent och CAC 40-index i Paris gick upp 0,8 procent.

Relaterat:

Nu ökar resorna med tåg och tunnelbana igen När Folkhälsomyndigheten uppmanade svenska folket att undvika kollektivtrafik och allmänna färdmedel föll antalet resor hos både SL och SJ. Men uthåll...
Lista: Vad shoppar svenskarna i coronatider? Vad köper vi svenskar och européer på nätet i karantäntider? Det har shoppingplattformen ShopAlike undersökt. Och siffrorna är tydliga: Vi förbereder ...
Digitala betalningar ökar i Sverige Betalningar med kontanter minskar i världen och Sverige går i täten. Svenskarna har för första gången gått om Amerikaner i antalet kontantlösa betalni...
Liten ljusning på arbetsmarknaden Arbetsförmedlingen levererar en ljusglimt från arbetsmarknaden. Antalet varslade personer förra veckan var det lägsta hittills under coronakrisen samt...