JC nära konkurs – revisorn lämnar bolaget

Problemen bara växer för modekedjan JC som bara under den senaste tiden blivit konkursanmäld två gånger.

En efter en har butikerna stängts ner under de senaste åren. Bolaget har två konkursanmälningar mot sig samtidigt som revisorn har lämnat det sjunkande skeppet.

Den ena konkursanmälan står fastighetsägaren Hufvudstaden i Stockholm bakom, som berättar att de inte har fått betalt för hyran sedan i mars och att skulden är på 2,5 miljoner kronor. Anmälan ska däremot ha tagits tillbaka, enligt Hufvudstaden.

Den andra anmälan är ochså från en fastighetsägare, Contentus i Ystad, även de har blivit utan hyresintäkter på 2,7 miljoner kronor. Förhandlingar om denna ansökan ska börja nästa måndag.

JC:s revisor EY har även valt att hoppa av sitt uppdrag. I en anmälan som Bolagsverket fick i september skriver EY att JC inte betalat större fordringar och att styrelsen saknar behörighet efter en rad avhopp. EY skriver även att de inte heller fått några pengar för arbete de utfört åt JC.

JC köptes 2013 av kinesiska Denim Island från den tidigare ägaren Retail and Brands. Under 2016-2017 gick JC genom en rekonstruktion och i juni fick de åter en ny ägare, den tidigare styrelseledamoten Iliya Meric som även valde att bli vd.

Efter att 2011 ha haft 145 butiker i Sverige har företaget under de senaste åren genomfört ett stort antal stängningar. JC hade totalt 42 butiker i september.

Relaterat:

Så ökar chansen att få jobb igen Dags att ta tag i din framtid? Experterna är eniga – för den som blivit arbetslös i coronakrisen gäller det att inte hamna på sidan för länge. Seda...
Skånska näringslivsprofiler startar investmentbola... Ett nytt investeringsbolag har startats i Skåne mitt under brinnande coronakris. Bolaget består av näringslivsprofiler med ett intresse av södra Sveri...
Nya siffror: Unga utan jobb ökar snabbt Nu ökar arbetslösheten särskilt snabbt bland unga. Det visar siffror från Arbetsförmedlingen. Och ungdomsarbetslösheten väntas fortsätta att öka i hög...
SCB: 8,2 procent arbetslösa I april var 449 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 8,2 procent. Det är en ökning med 79 000 personer eller 1,4 procentenhete...