Klarna bekräftar: Snart värt mer än Nordea

Klarna värderades till 261 miljarder kronor i den senaste värderingen. Det bekräftar nu det svenska betalföretaget. Därmed är uppstickaren på väg att gå om Nordea som Sveriges högst värderade bank.

De senaste veckorna har ryktena om en förestående börsnotering för Klarna intensifierats. Frågan har varit hur mycket bolaget kommer att värderas till vid en eventuell notering.

I förra veckan rapporterade nyhetsbyrån Bloomberg att Klarna i den senaste finansieringsrundan värderats till 31 miljarder dollar, motsvarande 261 miljarder kronor.

De uppgifterna bekräftas nu av Klarna.

Enligt pressmeddelandet tog Klarna in sammanlagt en miljard dollar, motsvarande 8,4 miljarder kronor, i den senaste rundan. Intresset bland investerarna var stort och nyemissionen övertecknades fyra gånger.

Summan är en bit under Nordea, som har ett börsvärde på 309 miljarder kronor. Men Klarnas värde väntas stiga ytterligare vid en notering.

I pressmeddelandet ger vd Sebastian Siemiatkowski inga nya besked om en kommande börsnotering.

I samband med finansieringsrundan meddelar Klarna att man startat ett nytt initiativ som ska fokusera på hållbarhetsfrågor runt om i världen. 1 procent av beloppet, cirka 84 miljoner kronor, ska avsättas till den nya fonden.

Tanken är att satsningen formellt ska sjösättas den 22 april, på Jorddagen, mer känd som World Earth Day.

Relaterat:

Försäljningen av plastpåsar störtdyker Försäljningen av plastkassar har minskat kraftigt sedan skatten på plastbärkassar infördes 1 maj, rapporterar SVT Nyheter. Ica och Coop uppger att för...
Nytt försök till medling i hamnkonflikt Nästa vecka ska medlingsinstitutet göra ett nytt försök att nå en lösning på den pågående hamnkonflikten innan onsdagens hamnstrejk. Hamnarbetarför...
Jakten på egen båt har startat Den stora efterfrågan på båtar under förra året ser inte ut att avta. Båtar säljs fortare än någonsin, både nya och begagnade. – Det är lika stort ...
Starkare svensk tillväxt än väntat Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte mer än väntat under årets andra kvartal, enligt preliminära siffror. Jag tror att de kommer få fortsätta...