Rekord på bomarknaden

Omsättningen på den svenska bostadsmarknaden har nått nya rekordnivåer. Samtidigt fortsätter bostadspriserna uppåt på flera håll i landet, enligt halvmånadssiffror från Svensk mäklarstatistik.

I början av november hade det totala omsatta värdet på både bostadsrätts- och villamarknaden passerat helårsomsättningen 2019, enligt ny halvmånadsstatistik från Svensk mäklarstatistik.

”Det är framförallt Stockholm som står för den största ökningen av värde, som i sin tur är en effekt av ökat antal sålda bostadsrätter och ökade priser”, skriver Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

I Stockholm uppgick ökningen av omsatt värde till 13 miljarder kronor under perioden januari till oktober jämfört med motsvarande period i fjol, från 80 miljarder kronor till 93 miljarder kronor i år.

Det omsatta värdet på villamarknaden ökade från 153 till 168 miljarder kronor under januari till oktober jämfört med motsvarande period föregående år.

På bostadsmarknaden märks fortsatta prisökningar på flera håll i landet under början av november.

På månadsbasis noteras prisökningar på en procent på bostadsrätter i Storstockholm och Stormalmö med priserna i riket och Storgöteborg ser ut att vara oförändrade. Prisutvecklingen på villamarknaden följer samma mönster.

Relaterat:

Anders Borg: regeringen borde göra mer Sveriges förra finansminister varnar för en andra våg. Anders Borg rådgivare på East Capital och tidigare finansminister tycker att regeringen bord...
Handeln återhämtar sig enligt Konjunkturinstitutet... Omsättningen inom handeln ökar, men läget för hotell och restauranger förvärras, enligt en extramätning gjord av Konjunkturinstitutet (KI) i februari....
Storvinst för Ericssons koncernchef Börje Ekholm Det blev en rejäl vinst för telekomtillverkaren Ericssons koncernchef Börje Ekholm förra året. Börje Ekholm fick bonus och lönelyft på totalt 13 miljo...
Här är branscherna som skriker efter folk För den som klurar på att byta jobb finns det branscher som nu söker med ljus och lykta efter kompetens. Bara inom läraryrket behövs 70 000 nya hel...