Tesla Model 3 kommer till Sverige i februari

Svenskar som vill köpa en Tesla 3 behöver inte vänta längre. I februari kommer den kända elbilen till Sverige, säger Tesla. Men det är bara den dyrare varianten av Tesla 3 som kommer. För standardmodellen är det fortsatt väntan som gäller.

Om man velat köpa den omtalade model 3 har man fått skriva upp sig på en reservationslista, men det har tidigare varit oklart när den faktiskt ska börja levereras till Europa. Nu berättar TESLA att om man bekräftat sin order före nyår ska man kunna få sin bil i februari.

– Leveranserna kommer att prioriteras efter reservationsdatum, leveransplats och gjorda tillval, berättar Maria Lantz hos Tesla Sverige.

Till en början skeppas Model 3 över Atlanten i två stycken versioner. En fyrhjulsdriven LR modell som står för ”Long Range” och som ska kunna köra 54 mil på en laddning för ett pris på 650 000 kronor. Dels en starkare ”Performance” modell som börjar med ett pris på 767 000 kronor.

En miljöbilsbonus på 60 000 kronor ska kan man kunna dra av på inköpspriset.

I USA finns det även en billigare MR (Mid Range), som inte verkar släppas i Europa. Så sparsamma spekulanter får vänta på standardmodellen (Standard Range), den så kallade ”folkets Tesla” som ska gå till produktion nästa år.

I USA ska den kosta 35 000 dollar (315 000 kr). Men med tillägg som skatter och frakt väntas priset i Sverige bli mycket dyrare cirka 400 000-500 000 kr.

Hur många svenskar som skrivit upp sig på reservations listan vill Tesla inte avslöja.

Relaterat:

Parks and Resorts varslar 110 tjänster Parks and Resorts, moderbolag till bland annat Kolmårdens djurpark informerade under måndagen sin personal om ett varsel. Det handlar om 110 tjänster ...
Svenskarna rekordrika – och skuldtyngda Mitt i pandemin har svenskarnas samlade förmögenheter stigit till rekordnivåer, både brutto och netto, det vill säga när skulderna räknats bort. Or...
Muntra toner på Stockholmsbörsen Stockholmsbörsen lyfte på torsdagen i linje med de flesta övriga marknader. Vid stängning hade det breda OMXS-indexet gått upp 1,7 procent. Även OMXS3...
Turistnäringen hoppas på förlängt stöd Besöksnäringen hoppas på att många firar semester hemma i Sverige i sommar. Men man vill också att regeringen förlänger stödet till branschen. – De...