Äpple-bråk mellan Apple och norskt regeringsparti

Ett av världens största börsbolag Apple protesterar mot det norska Fremskrittspartiets logotyp, som består av ett rött äpple.

Norges nuvarande finansminister Siv Jensen är partiledare i Fremskrittspartiets och de har haft ett äpple som logotyp i 30 år. Men Apple påstår att partisymbolen kan blandas ihop med deras egna logga.

fremskrittspartiet-apple-logo
Norska Fremskrittspartiets logotyp.

Striden började när Fremskrittspartiet under hösten 2018 registrerade sitt varumärke i flera olika kategorier. En sådan ansökan ger en klagande två månader på sig att protestera.

Norges Patent och registreringsverket gav bifall till Fremskrittspartiet, men Apple lämnade in en klagan den 10 december. Nu har Apple fram till den 12 maj att lämna in en besvärsinlagan.

Fredrik Farber generalsekreterare för Fremskrittspartiets har uppgett för den norska kvällstidningen ”Verdens Gang” att man tagit kontakt med Apple och att man hoppas kunna lösa dispyten.

Apple har tidigare gett sig in i flera varumärkestvister om äpplen. Förra året förlorade Apple en tvist med Stiftelsen Diabets Wellness i Sverige.

Relaterat:

Globalt Sänkt Tillväxtprognos IMF sänker prognosen för den globala tillväxten under 2018- 2019 till 3,7 procent en nedgång på 0,2 procent jämfört med prognosen ifrån Juli. Tillväxt...
Astra Zeneca överväger modifierat vaccin Läkemedelsbolagen Astra Zeneca, Johnson & Johnson (J&J) har inlett studier kring om det går att modifiera bolagens covid-19-vaccin, rappor...
8 000 får gå från Heineken efter rekordförlust... Nederländska Heineken lanserar ett nytt stort sparpaket. Världens näst största öltillverkare siktar på att göra sig av med 8 000 medarbetare inom konc...
Tusentals Google anställda lämnar sina kontor Google-anställda runt om i världen lämnade sina kontor i en så kallad "Walkout" på torsdagen i en global protest över hur Google hanterar sexuella tra...