Betsson etablerar sig i USA

Bettingbolaget Betsson etablerar sig på den amerikanska marknaden för sportspel online genom att ingå avtal med partnern Dostal Alley Casino.

Avtalet ger Betsson en möjlighet att bedriva B2C-verksamhet för sportspel online i den amerikanska delstaten Colorado. Betsson planerar att lansera sin egenutvecklade sportbok under första delen av 2021, efter att tillståndsprövning är klar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet återspeglar Betssons ambitioner att växa på nya reglerade marknader och ger tillgång till den snabbt växande online-marknaden för sportspel i USA. Den initiala avtalstiden är tio år.

Betsson kommer inledningsvis bygga verksamheten i USA med ett mindre kontor i Colorado. Betssons vision är att erbjuda marknadens bästa spelupplevelse, anpassad efter kundernas lokala behov och efterfrågan. Expansionen ger även Betsson en möjlighet att marknadsföra sin egenutvecklade sportbok på den amerikanska marknaden som ett led i ambitionen att sälja sportboken till framtida Business-to-Business kunder.

Colorado var den 18:e staten i USA att legalisera sportspel online den 1 maj i år. Regleringen innehåller 33 licenser där var och en inkluderar ett så kallat skin. Spelskatten uppgår till 10 procent av bruttointäkterna av sportspel och kunder får registrera sig och spela på sport online inom statsgränsen.

Den totala marknaden för online sportspel i Colorado beräknas uppgå till 200 miljoner dollar, enligt H2GC. Colorado har närmare 6 miljoner invånare.

Relaterat:

Astra: Vaccin mot muterat virus i höst Läkemedelsjätten Astra Zeneca lovar i samband med företagets bokslut en utökad vaccinproduktion och ny data kring bolagets covid 19-vaccin. Bolaget...
Chockbesked till tiotusentals Norwegiankunder Norwegians återbetalningsstopp omfattar cirka 26 000 direktbokningar för sammanlagt tiotals miljoner kronor, där kunderna enligt liggande plan får nöj...
Kinas återhämtning bromsar in Tillväxten inom både industrin och tjänstesektorn bromsar in mer än väntat i Kina, enligt inköpschefsindex för februari. Indextalen antyder den läg...
Återhämtningen i Kina fortsätter Den ekonomiska återhämtningen i Kina tuffar på. Nya siffror för industriproduktionen och detaljhandeln under årets två första månader visar på rejäla ...