Elon Musk rikast i världen – Warren Buffett tia

Elon Musk, Jeff Bezos och Bernard Arnault. Det är de tre rikaste personerna i världen, enligt Bloombergs miljardärsindex.

Tesla-toppen Elon Musk har en förmögenhet på 209 miljarder dollar. Han leder därmed Bloombergs miljardärsindex över världens rikaste människor.

Jeff Bezos ligger tvåa på listan och har en förmögenhet på 198 miljarder dollar. LVMH-frontfiguren Bernard Arnault ligger trea på listan över världens rikaste personer med 162 miljarder dollar.

Fyra och femma på listan är de båda amerikanerna Mark Zuckerberg och Bil Gates, som är goda för 131 miljarder respektive 129 miljarder dollar. Detta enligt siffror per den 27 september.

Totalt finns det tio personer med förmögenheter över 100 miljarder dollar. Berkshire Hathaway-vd:n Warren Buffett är tia på listan med sina 101 miljarder dollar.

Det finns nio amerikaner på topplistan. En absolut merpart av dessa – åtta av tio – har byggt sina rikedomar inom tekniksektorn. Ovan nämnda Bernard Arnault är (konsumentvaror) och Warren Buffett (diversifierat) är de två undantagen som bekräftar regeln.

Stefan Persson ligger på plats 81 på listan över världens rikaste. Han är, enligt Bloomberg, god för 21 miljarder dollar. Den tidigare H&M-ordföranden toppar också Affärsvärldens lista över svenska miljardärer med störst aktieportföljer i Holdings databas. Gustaf Douglas ligger tvåa i den listan. Han är också med på Bloombergs miljardärslista med 17,9 miljarder dollar. Det ger honom plats nummer 111 i världen.

Relaterat:

Fransk vinproduktion rekordlåg efter frost Den franska vinproduktionen beräknas minska med uppemot 30 procent i år, sedan vinskördar frusit bort i våras. Risken är att året blir det sämsta i mo...
EU vill skärpa kampen mot penningtvätt EU-kommissionen vill stärka arbetet för att bekämpa penningtvätt och terrorfinansiering. Bland annat föreslås att en ny EU-myndighet inrättas. De ...
Tusentals Google anställda lämnar sina kontor Google-anställda runt om i världen lämnade sina kontor i en så kallad "Walkout" på torsdagen i en global protest över hur Google hanterar sexuella tra...
Lyxkonsumtionen rasar i coronakrisen Den globala försäljningen av vad som kan beskrivas som lyxvaror beräknas rasa med 23 procent till 217 miljarder euro (motsvarande 2 200 miljarder kron...