Fler flygbolag inför vaccinkrav – inte SAS

Australiska Qantas liksom Cathay Pacific har redan gjort det, nu följer såväl Singapore Airlines som Malaysia Airlines efter och kräver att anställda ska vara fullvaccinerade.

Singapore Airlines har en deadline den första september men enligt flygbolaget är redan 99 procent av de anställda fullvaccinerade medan Malaysia Airlines uppger att det handlar om 95 procent.

I Sverige kan man inte kräva att anställda ska vaccinera sig, men vissa länder kräver att flygpersonalen ombord ska vara vaccinerad, något som SAS har löst genom att endast låta den personal som de vet har tagit vaccinet att flyga de sträckorna.

Det vi gör är att den personal som inte är vaccinerad flyttar vi till att flyga rutter där vaccination inte krävs, säger John Eckhoff, presschef på SAS.

Vi uppmuntrar alla våra medarbetare att följa vaccinationsprogrammen och ta vaccinet, men vi kan inte kräva det av våra medarbetare, fortsätter han.

Bland amerikanska flygbolag blev United Airlines tidigare i augusti först med att kräva vaccinationer för all amerikansk personal, därefter har Hawaiian Airlines följt efter.

Relaterat:

Rolls-Royce drar in 22 miljarder Den brittiska verkstadskoncernen Rolls-Royce, en stor tillverkare av flygmotorer, har dragit in två miljarder pund (cirka 22 miljarder kronor) på ...
Black Panther på all-time listan över mest inkomst... Black Panther filmen seglar förbi "Titanic" på all-time listan över mest inkomstbringande filmer. Black Panther filmen har nu dragit in 665,4 miljo...
600 000 skrev på upprop för att stoppa brexit R... Under torsdagen kraschade den brittiska regeringens namninsamlingssajt efter att 600 000 skrev på ett upprop för att stanna i EU och dra tillbaka den ...
Ökade risker i USA:s lånefest Risktagandet på USA:s marknad för företagsobligationer ökar. Andelen skräpobligationer, med CCC-betyg från ledande ratinginstitut, är den högsta sedan...