Jätte tonfisk såld för 3,1 miljoner dollar

Att spendera miljoner på fiskmarknaden är en slags tradition för den japanska entreprenören Kiyoshi Kimura, men den här gången har han överträffat sig själv med ett köp på hela 3,1 miljoner dollar för en jätte tonfisk.

Fisk magnaten Kiyoshi Kimura, som driver den populära Sushi kedjan Zanmai, lämnade årets skaldjursauktion med den dyraste fisken i världen.

För att vinna den enorma fångsten behövde den själv utnämda tonfiskungen betala 333,6 miljoner yen (3,1 miljoner dollar) för den 278kg blåfenad tonfisken, som fångats i norra Japan.

tonfisk
En glad Kiyoshi Kimura visar upp sin jättefisk.

Fiskens prislapp motsvarar nästan 70 kg guld eller en trerumslägenhet på Manhattan, men Kiyoshi Kimura anser att det är värt vartenda öre eftersom han vill skämma bort sina kunder.”Jag kunde köpa en utsökt, super färsk tonfisk”, berättade ägaren till sushi-kedjan efter auktionen.

”Priset var högre än vad jag ursprungligen trodde, men jag hoppas att våra kunder kommer att gilla denna utmärkta tonfisk.” Det gamla rekordet sattes också av Kimura för sex år sedan, då han betalade 155,4 miljoner yen (cirka 27,8 miljoner kronor) för en 222kg alminnelig tonfisk.

I år tog fiskmagnaten tillbaka titeln som årets auktionsvinnare från Yukitaka Yamaguchi, chef för grossisten Yamayuki Group, som vann förra årets auktion.

Relaterat:

Brussels Airlines varslar 1 000 anställda För snart 20 år sedan gick belgiska flygbolaget Sabena i konkurs. Nu riskerar även efterträdaren Brussels Airlines samma öde och tvingas därför göra s...
EU vill skärpa kampen mot penningtvätt EU-kommissionen vill stärka arbetet för att bekämpa penningtvätt och terrorfinansiering. Bland annat föreslås att en ny EU-myndighet inrättas. De ...
Venezuela trycker miljonsedlar Den här veckan handlar venezuelanerna med sedlar värda 200 000, 500 000 och en miljon bolivar. Det senare värdet motsvarar i runda slängar 4,40 svensk...
600 000 skrev på upprop för att stoppa brexit R... Under torsdagen kraschade den brittiska regeringens namninsamlingssajt efter att 600 000 skrev på ett upprop för att stanna i EU och dra tillbaka den ...