Positiva vaccinresultat lyfter börsen

Världens börser lyfter efter goda nyheter från amerikanska läkemedelsbolaget Moderna och deras vaccinkandidat. Stockholmsbörsen är upp 1,3 procent, börserna i London och Frankfurt stiger över 1 procent. I Paris är index upp närmare 2,5 procent.

Amerikanska läkemedelsjätten Moderna meddelar att tester visat att bolagets potentiella vaccin mot covid-19 visat sig skydda till 94,5 procent mot sjukdomen.

Moderna är det andra bolaget inom en vecka som presenterat positiva resultat från sina pågående vaccinstudier som befinner sig i en slutfas av testerna.

I förra veckan meddelade Pfizer och Biontech att deras vaccinkandidat var 90 procent effektivt i att förebygga sjukdomen.

Moderna meddelar också att den så kallade hylltiden i deras kommande vaccin mot covid-19 har visat sig vara klart längre än vad man tidigare trott.

Hylltiden, det vill säga det period som vaccinkandidaten tros vara stabil och distribuerbar för önskad effektivitet, har tidigare sagts vara sju dagar i kyld miljö. Nu har det visat sig att vaccinkandidaten är stabil i upp till 30 dagar.

Relaterat:

Dåliga arbetsvillkor på italienska vingårdar Hjälporganisationen Oxfam slår larm om låga löner, skadliga arbetsförhållanden och risk för tvångsarbete på italienska vingårdar. Systembolaget ska...
50 Miljoner tomma bostäder oroar Kinas ledare. Det finns över 50 miljoner tomma bostäder i Kina. Det motsvarar 22 procent av alla bostäder i landet och är resultatet av en Nationell undersökning gj...
Experter skruvar ned prognos för tysk ekonomi Tysklands ekonomi väntas krympa med mellan 6 och 7 procent i år, enligt en prognos från det tyska ekonomiska expertrådet Sachverständigenrat zur Begut...
Stark handelsdag för bitcoin Kryptovalutan bitcoin återhämtar sig och kursen tar ett glädjeskutt i måndagens handel. Kursen lyfter över 10 procent till 38 145 dollar, motsvarande ...