Stor succé för svensk havremjölk i USA – Oatly öppnar ny fabrik

oatly-usa
Den växtbaserade drycken havremjölk blir allt populärare i USA.

Efterfrågan på havremjölk stiger i USA och baristor på landets kaféer får det allt svårare att få tag i den växtbaserade drycken.

Svenska havremjölk tillverkaren Oatly har hittills tvingats tacka nej till flera beställningar från kaffekedjor och matvarubutiker på grund av den stora efterfrågan. Just nu är man i full färd med att öppna en ny fabrik i Millville, New Jersey.

Den nya fabriken väntas öppna i mars eller april i år och ska hjälpa företaget att öka sin produktion med  tio gånger jämfört med dagens nivåer.

Även om det är svårt att få tag i havremjölk så är det inga problem med själva havreproduktionen. Enligt Oatlys USA-chef Mike Messersmith.

”Vi ser inget tryck i dag då det är en lättodlad lantbruksprodukt”, berättar Mike Messersmith.

Många amerikanska företag hakar nu på den nya havremjölkstrenden. Califia Farms i Kalifornien berättade förra veckan att man släpper havremjölk produkter för både hemmakonsumenter och baristor, även Danone liksom Pepsi ägda Quaker Oats håller på  att skapa sina egna varianter.

 

Related Post