Tesla var bara veckor från konkurs

Elon Musk har berättat att hans elbilsföretag Tesla bara var ”veckor” från döden i år efter att ha kämpat för att möta produktionsmålen för sin modell 3 sedan.

Musk kommentade Teslas kassakris i Tv programmet Axios som sändes på HBO under söndagen.

Tesla (TSLA) lyckades äntligen nå sina produktionsmål i juni och gjorde en vinst i oktober för första gången sedan 2016.

Innan vinsterna stod företaget inför en skuld på 1 miljarder dollar utan några störe intäkter för avbetalning.

Elon Musk sa att produktionsproblemen ledde till att Tesla ”blödde pengar ”. Han säger att den lyxiga elbilstillverkaren kunde ha kollapsat om problemen inte hade lösts snabbt.

Vid den här tidpunkten förnekade Tesla att det var i ekonomiskt problem och lovade att det skulle vara lönsamt i slutet av året.

VD:n Elon Musk flyttade bokstavligen in i Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien, för att rädda produktionen medan företaget kämpade för att få ut bilar.

”Jag gjorde det bara, för om jag inte gjorde det så fanns det en stor chans att Tesla inte skulle överleva,” avslutar Musk.

Relaterat:

600 000 skrev på upprop för att stoppa brexit R... Under torsdagen kraschade den brittiska regeringens namninsamlingssajt efter att 600 000 skrev på ett upprop för att stanna i EU och dra tillbaka den ...
Norges regering vill öka uttaget ur gigantisk olje... Norges regering vill för att hantera coronakrisen plocka ut nästan 420 miljarder norska kronor ur sin gigantiska oljefond i år. Det motsvarar 4,2 p...
Kina förbjuder kryptovalutor – bitcoin faller Bitcoin faller med över sju procent sedan Kinas centralbank beslutat förbjuda all handel med kryptovalutor. Ytterligare en kalldusch för kryptovaluto...
Nya EU-tullar mot USA – trots Bidens valseger Valet av Joe Biden till president i USA väcker hopp om fred i handelskriget med EU. Fast inte än. Trots många positiva uttalanden runt...