Vladimir Putin utlovar åtgärder för högre rysk tillväxt .

Rysslands tillväxt är inte tillräcklig hög för att höja levnadsstandarden i större utsträckning, enligt president Vladimir Putin.

Han lovar nu flera åtgärder.

Rysslands överskottet i budgeten beräknas till 2,5 procent av BNP i år, enligt landets biträdande finansminister Vladimir Kolitjev. Enligt en tidigare beräkning skulle överskottet uppgå till 2,1 procent.
Ökningen beror på en större tillväxt. BNP i Ryssland har under nio månader ökat med 1,5 procent till stor del med hjälp av tillväxten på 3 procent i den ryska industriproduktionen.

Rysslands president Vladimir Putin är däremot inte särskilt nöjd, berättar han på ett ekonomiskt forum som har arrangerats av den ryska storbanken VTB.

President Putin lovar nu flera åtgärder för en större tillväxt.

– Det är uppenbart att den nuvarande tillväxten inte räcker för att på något avgörande sätt öka levnadsstandarden för våra medborgare. Vi pratar om det och förstår detta, säger Putin enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.
Vladimir Putin ska ändra på det här med hjälp av ett utvecklingsprogram, som är under utveckling.

Den ryska ekonomin återhämtar sig fortfarande från recessionen 2015–2016, då gick landets ekonomi in i kaklet efter ett stort ras för oljepriset och sanktioner från väst till följd av en annektering av Krimhalvön.

Förra året växte ekonomin i Ryssland med 1,5 procent och det här året räknar Internationella valutafonden (IMF) med en tillväxt på 1,7 procent i Ryssland.

Relaterat:

Apple vill flytta tillverkningen från Kina Apple överväger drastiska förändringar i leverantörskedjan. Det skriver japanska Nikkei och hänvisar till flera källor. Apple har gett leverantörer...
Kanada-bolag väljer Ericsson framför Huawei Två av Kanadas största telekombolag, Bell och Telus, tar hjälp av Ericsson och Nokia för att bygga 5G-nät i landet, och väljer därmed bort kinesiska H...
Tesla investerar stort i bitcoin Värdet på bitcoin stiger till nya rekordnivåer efter Teslas besked om en mångmiljardinvestering. Inom en snar framtid ska elbilstillverkaren accept...
Volvo sätter nytt försäljningsrekord för femte åre... Volvo Cars säter ett nytt globalt försäljningsrekord för 2018, bolaget säljer för första gången över 600 000 bilar, enligt ett pressmeddelande. Fö...